NAPÓJ ARBUZOWO – TRUSKAWKOWY

NAPÓJ ARBUZOWO – TRUSKAWKOWY

Jakoś długo zbierałam się do wykonania tego napoju, ponieważ arbuz zbyt szybko znikał zjedzony solo. Jednak smak jest fantastyczny i warto spróbować ponieważ truskawka i arbuz to fantastyczne czerwone połączenie. Orzeźwiający i pyszny napój arbuzowo – truskawkowy, warto skorzystać z sezonu truskawkowego i stworzyć takiego shake’a. Idealny dla dzieci, świetnie gasi pragnienie, natomiast zarówno arbuz jak i truskawki są jednymi z najmniej kalorycznych owoców więc jest to również świetny napój dla osób na diecie.

NAPÓJ ARBUZOWO – TRUSKAWKOWY KROK PO KROKU:

-arbuz ćwiartka z całego arbuza

-truskawki

-sok z cytryny

-opcjonalnie lód, trochę cukru, mięta do dekoracji

Truskawki myjemy i obieramy, z arbuza wyciągamy pestki, wyciskamy sok z jednej cytryny. Całość miksujemy razem do uzyskania jednolitego napoju. Jeżeli nasz napój jest zbyt gęsty można dodać wody mineralnej. Napój najlepiej smakuje schłodzony lub z kostkami lodu.

Smacznego!

56

 

 

 

  • I jak tu nie kochać arbuza ? 🙂 Na pewno pyszne ! 🙂

    • justyna

      Tak, napój jest bardzo smaczny, polecam 🙂