KOKTAJL JOGURTOWO-TRUSKAWKOWY

KOKTAJL JOGURTOWO – TRUSKAWKOWY

W ogrodzie kwitną już piwonie i róże zasadzone jeszcze przez moją babcię, a truskawki sprzedawane na małym wiejskim targu mają już ten słodki smak. Każdego lata czekam na truskawki z utęsknieniem więc nie dziwcie się, że to już któryś z kolei przepis na truskawkowy deser. Tym razem bardziej gęsta wersja koktajlu truskawkowego ponieważ na jogurcie greckim, dla osób, które nie koniecznie przepadają za mlekiem. Z powodu gęstości może być to również dobry sposób na posiłek gdy w lecie nie ma się ochoty na gorące i pracochłonne dania.

KOKTAJL JOGURTOWO TRUSKAWKOWY KROK PO KROKU

-obrane i umyte truskawki

-200g cukru może być również cukier trzcinowy

-200g jogurtu typu greckiego

Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy blenderem aż wszystkie owoce zmiksują się na gładką masę. Najlepiej smakuje schłodzony.

38