PASTA Z AWOKADO NA TOŚCIE

PASTA Z AWOKADO NA TOŚCIE

Pasta z awokado świetnie się rozsmarowuje, o intensywnym czosnkowym smaku, z dodatkiem koperku. Podawana na bagietce lub ciepłym toście. Świetnie się rozsmarowuje, ulubiona pasta mojej córki. Może być użyta zamiast masła, świetnie komponuje się z innymi dodatkami – u mnie ser wędzony i koperek. Jako pomysł na przystawkę, ale również jako wersja odmienionego śniadaniowego posiłku.

PASTA Z AWOKADO

-Połówka awokado

-dwa ząbki czosnku

-kilka kropel oliwy z oliwek

-sól, pieprz

Awokado szatkujemy drobno, czosnek wyciskamy przez praskę, dodajemy oliwę – kilka kropel. Ja swoją pastę miksowałam delikatnie za pomocą blendera, ale tak aby zostało kilka większych kawałków awokado. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Nasza pasta jest już gotowa.

Tosty żytnie podpiekam w tosterze, delikatnie smaruję odrobiną masła. Tosty przecinam na trójkąty. Smaruję pastą z awokado. Gotowe kanapki podaję z serem żółtym wędzonym lub z koperkiem, który dobrze komponuje się z pastą.

Taką pastę przygotujecie w ciągu 10 min. i jeśli tylko lubicie czosnek z pewnością bardzo wam zasmakuje. Szczerze polecam!

64

 

65