BRUSCHETTA PO WŁOSKU Z SEREM CAMEMBERT

BRUSCHETTA PO WŁOSKU Z SEREM CAMEMBERT

Bruschetta kojarzy mi się z włochami, aromatycznymi pomidorami, dobrej jakości oliwą i chrupiącymi bagietkami. Sezon u nas na pomidory pomału się zaczyna, dobra przekąska i na kolację i na grilla. Na małego głoda również.

BRUSCHETTA PO WŁOSKU Z SEREM CAMEMBERT

Produkty:

-świeże pomidory

-2 ząbki czosnku

-bagietka lub bułka

-pietruszka natka

-świeża zielona cebulka

-sól, pieprz, zioła

-oliwa z oliwek

-ser camembert

Wykonanie:

Bułkę kroimy na małe kawałki, smarujemy oliwą z oliwek z obu stron i zapiekamy w piekarniku lub na grillu, pomidory kroimy na małe cząstki. Czosnek drobno siekamy i zieleninkę. Pomidory, czosnek przekładamy do miseczki, dodajemy zieleninkę, oliwę z oliwek 1 lub 2 łyżki, przyprawiamy, nakładamy na bagietkę, razem z serem camembert. Posypujemy kolorowym pieprzem. Smacznego!

27

23

24